fbpx

Jak na DIP

Jak na DIP obsahuje praktické tipy, informace a návody k založení a co nejlepšímu využití dlouhodobého investičního produktu.

Díky dlouhodobému investičnímu produktu (DIP) si můžeme od začátku roku 2024 jednoduše a velmi efektivně s daňovou podporou státu spořit na důchod pomocí přímého investování do cenných papírů. Aby toto investování bylo co nejefektivnější, tak je třeba si dobře z nabídky poskytovatelů DIPu vybrat. Přitom je dobré se řídit několika základními principy. Ty Vám zde postupně všechny představíme.

Pokud se nechcete všemi informacemi k DIPu sami prokousávat, tak můžete využít jednoduše naší bezplatné DIP Poradny. Rádi Vám v ní zdarma poradíme. Registrovat se do ní můžete zde.

Informace, které zde budeme postupně uveřejňovat, vydáme na podzim 2024 v uceleném a přehledném DIP Manuálu. Ten si můžete dopředu zajistit již nyní bezplatně registrací zde.

Představujeme vybraná témata z DIP manuálu:

DIP daňové zvýhodnění

Daňové zvýhodnění DIP

Hlavní důvod a výhoda proč může DIP fungovat lépe, než běžné spoření je jeho daňové zvýhodnění. DIP nám nabízí hned ...

Jak lze DIP využít co nejlíp?

DIP můžeme využít dvěma základními způsoby či jejich kombinací: První cestou je využití DIPu spíše jen jako "spoření" s daňovým ...

Založení DIPu neuspěchejte

Času na sjednání DIPu je do konce roku dost

Co rozhoduje o tom, zda bude mít dlouhodobý investiční produkt pro nás maximální prospěch, je správná volba poskytovatele DIPu resp. nabídky DIPu a několik základních principů, které je třeba při jeho založení vzít do úvahy. Na všechny se postupně v této sekci spolu podíváme. Čas na to rozhodně máme. Pro maximální daňový benefit si můžete DIP založit klidně až na konci roku,

DIP TIP: Na založení DIPu je do konce roku času dost, ale již nyní si můžete začít ukládat peníze bokem, třeba na spořící účet, ať je máte pak pro DIP na konci roku připravené a získáte opravdu optimální daňové zvýhodnění.

Vlastní sjednání DIP je velmi jednoduché

Vlastní sjednání DIP je velmi jednoduché a intuitivní. Většina jeho poskytovatelů umožňuje si dlouhodobý investiční produkt sjednat obratem online. Co je již ale na DIPu složitější je výběr poskytovatele a hlavně struktury vašeho portfolia. To, jak si DIP poskládáte, by tak mělo odpovídat nejen vašim možnostem, ale i dalším parametrům a principům.  Tyto principy s vámi postupně v samostatných článcích projdeme. Čím více jim budete rozumět, tím více z DIPu získáte.

Z čeho čerpáme inspiraci

Na téma dlouhodobého investičního produktu a nabídek jednotlivých poskytovatelů jsme měli již dlouhou řadu rozhovorů s předními experty ve více než 15 finančních institucí. V našich článcích Vám postupně přineseme shrnutí všeho, co jsme se k DIPu dozvěděli, a to jak ve zmíněných rozhovorech, tak výzkumech, dalších zdrojích i praxi. Vše pak uceleně překlopíme do našeho manuálu, kde  najdete informace nejen jak a kde si DIP založit, ale i jakými principy se řídit, abyste z něj měli zrovna pro Vás co největší užitek.

Další články připravujeme

Pro více informací pokračujte využijte navigační lišty v menu nebo klikněte na nějaké tlačítko níže:

DIP Info

Přejít nahoru