fbpx

Komerční banka pro DIP nabízí investiční řešení na míru

Komerční banka nabízí pro DIP přes stovku fondů, které si může klient dle vyjádření banky poskládat dle svých preferencí doslova na míru. Pro DIP slibuje Komerční banka díky nové aplikaci velmi intuitivní online zážitek. Na detaily k nabídce DIPu Komerční banky nám na naše otázky odpovídala napřímo tisková mluvčí KB, paní Šárka Nevoralová.

Jaké jsou hlavní přednosti DIPu Komerční banky?

Sjednání DIPu v nové aplikaci KB+ (příp. asistovaně na pobočce či online) je velmi intuitivní a pohodlné. Klient na začátku procesu projde investičním dotazníkem. V rámci sjednání DIPu klientovi můžeme navrhnout fondové investiční řešení na míru, případně si může vybrat investice sám. Celý proces je jednoduchý, intuitivní, plně digitální a zcela bezpapírový. Sjednání i vedení režimu DIP je zdarma.

Co v rámci DIP nabízíte za investiční možnosti (akcie, ETF, dluhopisy, fondy)?

Do režimu DIP lze vložit námi distribuované investiční fondy, kterých máme v nabídce kolem stovky. Přidání dalších investičních možností máme v plánu v blízké budoucnosti. Spořící či termínované vklady máme zatím v plánech do budoucna.

Umožňujete pro DIP nastavení pravidelných investic?

Ano, nastavení pravidelných investic v režimu DIP umožňujeme i poradensky podporujeme, vidíme v něm velký smysl právě nejen režimu DIP. Chystáme navíc jako vlajkovou loď pro režim DIP nový program automatického investování, který bude na pravidelných investicích založen.

Poskytuje Komerční banka k DIP klientům nějaká školení?

V rámci sjednání investic (nejen v režimu DIP) mají klienti k dispozici řadu edukačních materiálů a informací, stejně tak na našich webových stránkách či v rámci newsletterů. Investiční doporučení na míru pak nabízíme přímo při sjednání DIPu, jak na pobočce, tak online.

Rozdělujete svoji DIP nabídku dle přístupu klientů k riziku?

Ano, v rámci již zmíněného poradenství na míru hraje přístup k riziku velmi důležitou roli. Podle odpovědí klienta v investičním dotazníku sestavíme fondovou nabídku přímo na míru každému klientovi, případně má možnost vybrat si investice sám. I v tomto režimu pak hraje přístup k riziku určitou roli – probíhá zde kontrola a případné upozornění na tzv. cílový trh, aby klient nezvolil na něj až příliš rizikovou investici.

Jak si můžeme u Komerční banky DIP založit?

DIP lze sjednat v rámci založení investičních fondů Komerční banky. Jde to jak na pobočce, tak pohodlně online přes internet. Klienti mohou rovněž, z pohodlí domova využít asistovanou službu „Bankéře do obýváku“, kdy jim vše představí a sjedná investiční specialista online.

Potvrzuje se očekávaný zájem o DIP jako novou formu spoření na stáří?

Zatím to nemůžeme věrohodně vyhodnotit. Očekáváme, že zájem o DIP bude mezi našimi klienty postupně narůstat spolu s postupným převáděním do Nové éry Komerční banky, a to jak u nových, tak i u stávajících klientů.

Jaké jsou spojeny s DIP u vás poplatky?

Za sjednání ani za správu DIP žádné poplatky navíc našim klientům neúčtujeme. Účtují se jen standardní poplatky v rámci investování do fondů.

Děkujeme za poskytnuté informace!

Za redakci DIP Info Jan Sýkora

Zajímá vás téma dlouhodobého investičního produktu více? Pokud ano, tak budeme rádi, když si přečtete další naše články, které vydáváme nejen ve spolupráci s poskytovateli DIP. Na konkrétní sekce našich stránek se dostanete pomocí lišty navigace v menu nebo kliknutím na tlačítka níže:

Více o našem projektu se dozvíte zde:

Přejít nahoru