fbpx

Raiffeisen nabízí pro DIP pohodlnou správu investičního portfolia

Raiffeisen bank v rámci své nabídky představila dlouhodobý investiční produkt DIP  již od 1.ledna 2024 a stala se tak jednou z prvních bank, která ho začala nabízet. Dle vyjádření banky nabízí Raiffeisen bank (dále též RB) pro DIP produkty oproti své standardní nabídce za výhodnějších podmínek. V tomto článku se dozvíte ve formě fiktivního rozhovoru s bankou přehledně a zjednodušeně hlavní informace z toho, co o své DIP nabídce Raiffeisen uvedla v tiskové zprávě vydané 8.1.2024.  

Co v rámci DIPu Raiffeisen nabízí?

Raiffeisen po pečlivém výběru klientům v rámci dlouhodobého investičního produktu zpřístupnila podílové fondy, ETF, akci i investiční certifikáty. Je jen na klientech, pro jaký finanční nástroj se rozhodnout.

Odlišují se produkty pro DIP od standardní nabídky Raiffeisen?

Ano, u všech produktů nabízíme výhodnější podmínky. Vybrané investiční nástroje nemají vstupní poplatky ani poplatky za správu. U všech jsou současně sníženy i transakční poplatky a zcela zrušené minimální poplatky za transakce. Klienti mohou investovat i v cizích měnách, kdy klientům zdarma a automaticky otevíráme i hotovostní účty nejen v Kč, ale i Eurech a USD.

Jak si lze DIP u Raiffeisen sjednat?

Klienti Raiffeisen si mohou smlouvu pro využití Dlouhodobého investičního produktu sjednat jednoduše v aplikaci, popřípadě na některé její pobočce. Sjednání je jednoduché a velmi rychlé. V rámci aplikace pak RB pro DIP slibuje klientům pohodlnou správu jejich investičního portfolia.

Co zavedení dlouhodobého investičního produktu DIP do nabídky pro Raiffeisen znamená?

K této otázce přímo citujeme z tiskové zprávy banky p. Marka Podrabského, Head of Investments v Raiffeisenbank: „Věříme, že díky zavedení Dlouhodobého investičního produktu se podaří zpřístupnit investování jako způsob zajištění se na stáří širší části veřejnosti. Vidíme zde totiž značný nevyužitý potenciál pro akumulaci a dlouhodobý růst bohatství českých domácností, kdy i přes relativně vysokou míru úspor, zatím využívá investice jako způsob tvorby majetku pouze menší část z nich. DIP vnímáme díky kombinaci daňového zvýhodnění a široké nabídky investičních možností jako ideální způsob, jak s investováním na stáří začít”.

Zpracováno z tiskové zprávy Raiffeisen vydané dne 8.1.2024

Za redakci DIP Info Jan Sýkora

Zajímá vás téma dlouhodobého investičního produktu více? Pokud ano, tak budeme rádi, když si přečtete další naše články, které vydáváme nejen ve spolupráci s poskytovateli DIP. Na konkrétní sekce našich stránek se dostanete pomocí lišty navigace v menu nebo kliknutím na tlačítka níže:

Přejít nahoru