fbpx

Nabídka KK INVESTMENT PARTNERS umožňuje mít více DIP portfolií najednou

S KK INVESTMENT PARTNERS, a.s. si můžeme pro DIP vytvořit na jednom místě rovnou více portfolií najednou a sledovat tak jejich výkonnost odděleně. Jednotlivá portfolia si pak můžeme sestavit z pestré palety fondů. Jaké má řešení DIPu od KK INVESTMENT PARTNERS další výhody a proč bychom si měli vybrat pro dlouhodobý investiční produkt zrovna toto řešení jsme se zeptali napřímo předsedy správní rady společnosti, pana Jana D. Kabelky.

Proč bychom měli nabídku KK INVESTMENT PARTNERS pro DIP zvážit?

Co konkrétně je lákavé na našem DIPu je určitě flexibilita řešení majetkového účtu cenných papírů. Oddělených investičních portfolií může mít klient vedle základního portfolia až devět. Má tedy perfektní přehled o svých investicích na jednom místě. Možnost mít více portfolií se tak vztahuje i na DIP, který může mít tedy rovněž více než jednou (EUR, CZK, různé profily).

Dalšími benefity naší DIP nabídky jsou to, že vše je plně on-line, prostředí je uživatelsky jednoduché. Poplatkovou strukturu máme velmi transparentní. Pro portfolia DIP nabízíme jednotnou smluvní dokumentaci, která zahrnuje i ostatní investice jako pravidelné nebo jednorázové investice. Vše má tak klient u nás pod jednou komisionářskou smlouvou a jedním přihlášením do aplikace KKInvestor.

Naše řešení je připraveno pro ty, kdo chtějí investovat svědomitě a mít své investice pod jednou smlouvou včetně portfolia DIP. S námi mohou investovat svobodně do široké nabídky vybraných podílových fondů světových správců včetně těch orientovaných na udržitelný rozvoj.

V neposlední řadě je myslím při volbě správného DIPu vybírat i na základě stability a tradice instituce, která nám ho bude spravovat. KK INVESTMENT PARTNERS jsou stabilní společností s tradicí. Jako obchodník s cennými papíry jsme byli založeni již v roce 1997 a nyní spravujeme na 10.000 klientských účtů (poznámka redakce: více o KKIP jsme psali již také zde).

Co konkrétně v rámci DIPu nabízíte?

Nabízíme otevřené podílové fondy významných správců – Goldman Sachs AM, BNP Paribas AM, Fidelity International, Schroders a Allianz Global Investors. Klient tak může investovat do vybraných strategií zaměřených převážně na koncept udržitelného investování. Nabízíme také investice do nemovitostních fondů Conseq a ATRIS investiční společnost. Jakýkoliv fond může tak být součástí DIP portfolia při jeho založení i v budoucnu v případě změny klientova názoru.

Součástí naší nabídky bude v létě letošního roku i pozice hotovostní, pro možnost přestupování mezi fondy jednotlivých správců.

Je o DIP jako novou formu spoření na stáří zájem?  

Ano, DIP jako čtvrtý pilíř penzijního systému je chápán jako svobodnější „penzijko“ a doplňuje velmi vhodně DPS fondy. Zájem vidíme velmi silný a je dobře, že DIP znovu otevírá diskusi o penzích a nutnosti vytvářet další zdroj rezerv.

Nabídku DIP využívají jak noví, tak stávající zákazníky. Nová klientela oceňuje zejména naše flexibilní řešení a výběr fondů a seznamuje se tak přes DIP s celkovou nabídkou investic v naší firmě. Stejně tak jako si DIP otevírají i naši stávající klienti. K tomu máme řadu diskusí s firmami, které DIP také zajímá.

Jak si mohou DIP u KK Investment Partners založit?

DIP je v KKIP součástí komisionářské smlouvy, kterou si klient může otevřít buď prostřednictvím spolupracujících finančních poradců nebo přímo sám prostřednictvím našeho webu.


Pro on-line sjednání a otevření účtu používáme bankovní identitu, otevření účtu je tak rychlé a moderní.

Samotné portflio DIPu si klient následně založí jako samostatné portfolio. Jak jsem již uvedl, DIPů může být pod jednou komisionářskou smlouvou i několik, pokud si to klienti tak nastaví.

V našem konceptu je vedle toho zachována plná flexibilita „naplnění“ DIP. Klient se může rozhodovat, zda-li bude posílat pravidelně, nepravidelně, jednorázově v případě kdy vidí, že může ještě doplnit svou daňovou výhodu. U DIPu předpokládáme, že bude ale stát především na pravidelných investicích a naše řešení je na to plně připraveno.

Jaké má DIP u vás poplatky za správu účtu?

Poplatek za vedení účtu je nulový, za jednotlivé transakce také. Náš standardní vstupní poplatek je 2,5% pro všechny fondy s výjimkou fondů peněžního trhu a krátkodobých dluhopisů. Žádné další poplatky neúčtujeme.

Poskytujete DIP klientům nějaká doporučení/školení/uvedení do světa financování?

Ano, na naší mikro-site www.investujmesvedomite.cz přinášíme informace o DIP, na našem webu www.kkip.cz jsou informace o investičních tématech a strategiích, které mohou být také  DIP. Naši spolupracující poradci poskytují bezpočet  individuálních konzultací. Pro klienty i pro poradce organizujeme také webináře na různá investiční témata.

Děkujeme za rozhovor a poskytnuté informace!

Za redakci DIP Info Jan Sýkora

Zajímá vás téma dlouhodobého investičního produktu více? Pokud ano, tak budeme rádi, když si přečtete další naše články, které vydáváme nejen ve spolupráci s poskytovateli DIP. Na konkrétní sekce našich stránek se dostanete pomocí lišty navigace v menu nebo kliknutím na tlačítka níže:

Více o našem projektu se dozvíte zde:

Přejít nahoru