fbpx

O nás a našem projektu

Příběh o nás a našem projektu se začal psát někdy během léta 2023. To bylo pomalu jasné, že Dlouhodobý investiční produkt (dále též jako DIP), coby nová a moderní možnost spoření na penzi skutečně od roku 2024 vznikne. Důvod, proč jsme začali DlouhodobyInvesticniProdukt.cz stavět byla pak klíčová odlišnost DIPu od dosavadních forem spoření na stáří s daňovým zvýhodněním. Tou je, že v rámci DIPu máme velmi mnoho možností, jak si pomocí investic spořit.

Optimální výběr a využití finančních nástrojů je ale věcí, s kterou nemáme v Česku pořád moc zkušeností. Potvrzuje to řada studií a výzkumů, jako například „Finanční gramotnost“, který vydala Česká bankovní asociace v roce 2022 nebo studie od Ministerstva Financí z roku 2020. Ono se ale není čemu moc divit. Chybí nám tu pořád historická zkušenost a ve škole většinu z nás o investování nic neučili.

Smyslem vzniku našeho informačního portálu je tak zejména snaha pomoci informacemi, tipy a návody k optimálnímu a hlavně „zdravému“ využití DIPu občany. Věříme, že přispěje k tomu, aby byl DIP pro český penzijní systém, kapitálový trh i občanskou společnost skutečným přínosem.

Shrnutí cíle a mise projektu

Naším cílem je jednoduchou a srozumitelnou formou poskytovat na jednom místě

veškeré potřebné informace a tipy pro novou formu spoření na stáří

tzv. dlouhodobý investiční produkt (DIP),

díky tomu se chceme stát v Česku preferovanou online platformou pro získání těchto informací.

Naší činností chceme ve spolupráci s partnery projektu přispět k maximálnímu využití potenciálu DIP

jako revoluční novinky pro náš penzijní systém, kapitálový trh i společnost

a podpořit tak prosperitu Česka.

Na čem přesně pracujeme

Na doméně DlouhodobýInvestičníProdukt.cz a propojeném facebooku chceme vytvořit jednu informační platformu, která soustředí pro DIP relevantní rady, tipy a další jasné a přesné informace z důvěryhodných zdrojů. Věnovat se budeme nejen popisu a srovnání nabídek poskytovatelů DIPu. Poskytneme vám i návody proč a jak si DIP sjednat. Vysvětlíme postupně jednotlivé finanční nástroje, které lze v rámci DIP využívat. Ukážeme vám různé typy investičních portfolií. A to ať už složených z jednotlivých nástrojů jako jsou akcie, dluhopisy, vklady a nebo třeba jak v DIP portfoliu elegantně využít podílové či jiné fondy.

Pokud se vám myšlenka našeho projektu líbí, tak budeme rádi, když jeho rozvoj podpoříte. To uděláte nejlépe pravidelným navštěvováním našich webových stránek či přispíváním do diskuse k DIPu na již zmíněném facebooku, tj. když nás jako vstupní bránu pro informace a diskusi do světa DIPu budete využívat a třeba o nás i někomu povíte. 🙂

Co říci závěrem

Penze a penzijní spoření jsou a budou v Česku pro následují roky rozhodně velmi aktuální téma. Očekáváme, že nabídka pro dlouhodobé investiční produkty (DIP) postupně naroste a DIP se brzy stane velmi oblíbenou formou spoření na penzi, zejména u mladších generací. Obdobný názor potvrzují i vyjádření většiny námi oslovených bank a finančních institucí, které DIP vidí jako naprosto klíčovou a revoluční novinku. To, jak DIP optimálně využijeme, bude pak na každém z nás a právě na cestě k co nejlepšímu využití DIPu vám budeme rádi „parťákem“ a průvodcem.

Děkujeme za Vaši důvěru a držte nám prosím k úspěšnému startu projektu palce.

Váš DlouhodobyInvesticniProdukt.cz

Zajímá vás téma dlouhodobého investičního produktu více? Pokud ano, tak budeme rádi, když si rovnou přečtete naše články, které vydáváme ve spolupráci s poskytovateli DIP. Na konkrétní sekce našich stránek se dostanete pomocí lišty navigace v menu nebo kliknutím na tlačítka níže:

Poznámka autora projektu pod čarou:

Tento projekt začal a pořád vlastně pro mě je takový „koníček“. Za společností DIP Info, s.r.o., kterou jsem pro projekt a provozování portálu založil, tak nestojí zatím žádná velká finanční instituce, ale jen moje odhodlání a snaha pomoci lidem se v problematice DIPu zorientovat. Je mi jasné, že aby projekt splnil své cíle dlouhodobě, tak si musí postupně „standardní“ zázemí a organizaci vybudovat. Z tohoto důvodu již od začátku projektu postupně oslovujeme seriózní partnery a poskytovatele DIPu s nabídkou spolupráce. To jak budeme v tomto úspěšní, hodně ovlivní kvalitu služeb, které Vám budeme moci poskytnout. Držte nám prosím proto palce!

Děkuji a ať se Vám nejen ve světě financí daří!

Jan Sýkora, autor

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru