fbpx

Moneta nabízí v DIP podílové fondy a spořící účet

Moneta v rámci dlouhodobého investičního produktu nabízí podílové fondy, které doplnila o nabídku spořícího účtu. Jak si DIP u Monety zařídit a proč si dlouhodobý investiční produkt založit právě u Monety jsme se zeptali Tomáše Kapouna, senior manažera Investments & Insurance MONETA Money Bank, a.s.

Jak si lze DIP Monety založit?

Klient si zřídí Spořicí účet DIP, ze kterého může investovat do podílových fondů v CZK z naší aktuální nabídky. Spořicí účet DIP úročíme garantovanou sazbou a investice v rámci DIP mají stejné poplatky a podmínky jako investice mimo DIP. Klient si DIP sjedná na jakékoliv pobočce, podepíše Rámcovou smlouvou DIP a vyplní investiční dotazník.

Proč zvolit právě DIP Monety?

U Monety má klient na výběr z 10 českých a světových správců aktiv, své investice v DIP klient vidí kdykoli online ve své Internet Bance. Jsme si vědomi toho, že DIP je investice na celý život, a proto součástí DIP je i Spořicí účet DIP, kam klient v případě potřeby může podílové fondy odprodat, a přitom neporušit podmínky DIP. Myslíme tak na situaci, kdy se klientovi může stát, že dočasně jsou pro něj výkyvy trhů příliš velké, a proto chce ze svých investic vystoupit.

Jaké jsou u DIP Monety poplatky?

Za správu Spořícího účtu DIP neúčtujeme žádné poplatky. Podání pokynu k nákupu podílových fondů není také zpoplatněn, klient však zaplatí vstupní poplatek dle fondu, který si vybere. Veškeré poplatky spojené s nákupem podílového fondu klient nalezne v Moneta sazebníku nebo v nákupním pokynu před provedením transakce.

Kdo je typickým zájemcem o DIP?

DIP si u nás zatím zřizují zejména naši stávající klienti. Co však vidíme je, že polovina nových klientů v DIP u nás nemá standardní investiční produkty.  O DIP se u nás zajímají nejen klienti, ale také zaměstnavatelé, kteří chtějí produkt přidat do zaměstnaneckých benefitů.

Poskytuje Moneta k DIP klientům nějaká doporučení či školení?

Ano, DIP lze sjednat na našich pobočkách, kde je klientům představen a vysvětleno jeho fungování. Klient je zároveň seznámen i s dalšími možnostmi a výhodami investování na stáří, tzn. např. doplňkové penzijní spoření. Na základě výsledku investičního dotazníku klientovi sdělíme, které produkty jsou pro něj vhodné. Nad rámec této povinnosti nabídku nijak nerozdělujeme. Necháváme toto plně na volbě klienta, u nás si na své přijde i ten nejkonzervativnější klient.

Děkujeme za poskytnuté informace!

Za redakci DIP Info Jan Sýkora

Zajímá vás téma dlouhodobého investičního produktu více? Pokud ano, tak budeme rádi, když si přečtete další naše články, které vydáváme nejen ve spolupráci s poskytovateli DIP. Na konkrétní sekce našich stránek se dostanete pomocí lišty navigace v menu nebo kliknutím na tlačítka níže:

Více o našem projektu se dozvíte zde:

Přejít nahoru