fbpx

Conseq DIP nabídka obsahuje širokou škálu investičních fondů

Conseq pro dlouhodobý investiční produkt DIP nabízí širokou škálu investičních fondů světových správců, které doplňuje o fondy vlastní.  S nabídkou investičních nástrojů má Conseq velmi bohaté zkušenosti. Aktuálně pro své investování využívá Conseq v Česku na 500 tisíc klientů, kterým Conseq spravuje na 155 miliard korun (údaje k 30.9.2023).  Na detail Conseq DIP nabídky jsme se zeptali p. Macka, relationship manažera Conseq Investment Management a. s

Mají o DIP zájem většinou stávající zákazníci nebo s DIP získává Conseq i zákazníky nové?

Náš DIP nabízí primárně naši obchodní partneři, distributorské finančně poradenské společnosti, kteří jsou v přímém kontaktu s cílovými zákazníky. Pokud bych ale mohl odpovědět za ně, tak se jim daří oslovovat i nové zákazníky, kteří doposud o investování zájem neměli nebo se jej báli.

Lze si DIP zařídit u Conseq i napřímo?

Ano, v online portále MůjConseq. Tam lze v procesu sjednání investičního produktu zvolit volu „DIP“ (zaškrtnout příslušný checkbox), který nad touto investici zaktivní režim DIP.

Co do formy investování si lze pro DIP sjednat i tzv. pravidelné investování, které je obecně pro investování u nás i formou nejoblíbenější.

Co v rámci DIP nabízíte za investiční možnosti?

U nás si zákazníci v režimu DIP mohou pořídit buď předem připravené investiční programy, postavené na investičních fondech, nebo si poskládat individuální portfolia opět z investičních fondů.

V režimu DIP nabízíme v zásadě všechny naše investiční produkty. Z tohoto pohledu je jedno, jestli si klient u nás sjednává investici v režimu DIP nebo mimo režim DIP, postupuje stejně. Součástí investičního rozhodování je vždy i posouzení rizikovosti a výběr vhodného investičního nástroje. V nabídce jako investiční společnost bez bankovní licence nemáme spořící účty či termínované vklady. Velmi vhodnou a poptávanou alternativou jsou k nim však fondy peněžního trhu, například oblíbený Repofond.

Proč si DIP u Conseq otevřít?

Určitě to je pro širokou nabídku. Conseq má jednu z nejširších nabídek investičních fondů na trhu, konkrétně více než tisícovku fondů všech významných světových správců, včetně našich vlastních fondů. Máme 30 let zkušeností, 500 tis. zákazníků, a to nejen z oblasti investiční, ale i penzijní (v rámci skupiny Conseq je jak investiční společnost, tak penzijní).

Jsou spojeny s DIP nějaké speciální poplatky za správu účtu?

S režimem DIP se u nás nepojí žádné náklady nad rámec nákladů samotné investiční smlouvy. Typicky jde o vstupní poplatky a pak po náklady fondů, tedy například manažerské poplatky. Tyto poplatky jsou však shodné bez ohledu na to, jestli je daná investice v režimu DIP či nikoliv.

Poskytujete Conseq klientům nějaká doporučení či obecně uvedení do světa financování?

V režimu DIP jde nejčastěji o investice retailových klientů. Tento obchodní kanál u nás zajišťují obchodní partneři, finančně poradenské společnosti. Ti mají přímé vztahy se svými klienty, včetně například finanční osvěty. My samozřejmě koncovým zákazníkům poskytujeme standardní podporu formou helpdesku a telefonní linky, kam se mohou ozvat.

Děkujeme za poskytnuté informace!

Za redakci DIP Info Jan Sýkora

Zajímá vás téma dlouhodobého investičního produktu více? Pokud ano, tak budeme rádi, když si přečtete další naše články, které vydáváme nejen ve spolupráci s poskytovateli DIP. Na konkrétní sekce našich stránek se dostanete pomocí lišty navigace v menu nebo kliknutím na tlačítka níže:

Více o našem projektu se dozvíte zde:

Přejít nahoru