fbpx

Generali Investments nabízí pro DIP podílové fondy s nižšími poplatky

Nabídku pro dlouhodobý investiční produkt (DIP) spustila společnost Generali Investments jako jedna z prvních, patří tak k jeho průkopníkům. V rámci svých podílových fondů nabízí široké možnosti, do čeho investovat při využití daňového zvýhodnění. Ke zvýhodnění ze strany státu přidala i své vlastní. Jak přesně nabídka DIP od Generali Investments vypadá a jaké má výhody, se dozvíte v našem rozhovoru s Markem Benešem, finančním ředitelem společnosti.

Do čeho lze v Generali Investments v rámci DIP investovat?

V režimu DIP nabízíme nové třídy většiny našich fondů – od dynamických přes smíšené po konzervativní, a navíc s poplatkovým zvýhodněním. V Generali Investments jsme chtěli DIP investorům celkově více zpřístupnit, už s ohledem na to, že finanční zabezpečení na stáří patří k prioritám jak jednotlivců, tak státu. Je to zkrátka něco, co velmi ovlivňuje kvalitu života. V průběhu roku pak chceme produktovou nabídku a služby v rámci DIP ještě více rozšířit a dále zatraktivnit. Obecně lze říci, že vycházíme vstříc zájemcům o různé typy aktiv i sektorů: klienti u nás mohou investovat do proslulých globálních společností, ale i do komodit, moderních technologií nebo třeba nemovitostí.

Jak u vás založení DIP funguje?

Klienti, ať už noví nebo stávající, s námi jen uzavřou novou smlouvu o Dlouhodobém investičním produktu a pak už mohou pravidelně zasílat peněžní prostředky přímo na bankovní účty zvolených podílových fondů. Zároveň musí mít uzavřenou rámcovou smlouvu o investování.

Umožňujete pro DIP nastavení pravidelných investic?

Ano, klienti si ve svém bankovnictví mohou zadat trvalý příkaz. To je současně i nejjednodušší způsob, jak začít pravidelně investovat. Připravujeme také nabídku DIP jako programu životního cyklu. Jde o další způsob, jak DIP zatraktivnit pro pravidelné investování. Investiční strategie reflektují aktuální věk investora a portfolio se stává postupně konzervativnější.

Nabízíte v DIP i další investiční možnosti jako akcie, ETF, dluhopisy, vklady?

Generali Investments je čistě investiční společnost, takže svou nabídku pro DIP soustředíme na širokou škálu podílových fondů. Věříme, že toto zaměření je pro naše klienty výhodou a zároveň zjednodušením. Mohou tak do maximální míry využít naši expertizu v dané oblasti, přičemž v jejich prospěch působí silné analytické zázemí celé skupiny Generali. Pokud jde o investiční know-how a zkušenosti, máme co nabídnout. Ve světě investic se pohybujeme už více než 30 let. Naše společnost je jedním z největších správců aktiv ve střední a východní Evropě. V případě DIP jde o velmi dlouhodobou investici – a o to více jsou zkušenosti a důvěryhodnost správců takové investice klíčové. Naše služby ocení zejména ti, kdo s přímým investováním na kapitálovém trhu nemají velké zkušenosti.

Jaké jsou u DIPu Generali Investments poplatky za správu účtu?

Vstupní poplatek máme stanovený procentem z investované částky podle ceníku. Poplatek za správu fondů je pak u nás v případě DIP nižší než u standardních tříd podílových fondů. Kromě počátečních vstupních poplatků a poplatků za správu fondu, které jsou započítány ve vyhlašovaných kurzech, klienti žádné další poplatky neplatí. Veškeré prováděné transakce jsou zdarma.

Jaký je o DIP zájem?

Jde o čerstvou novinku, povědomí o tomto produktu proto ještě není velké. Nicméně první klienti už smlouvy uzavírají a zároveň se nám ozývají další, kteří se o fungování této novinky chtějí dozvědět víc. Všechny zájemce, ať už jde o stávající anebo potenciální klienty, samozřejmě detailně informujeme o podrobnostech a specifikách DIP na našem webu a prostřednictvím spolupracujících obchodních zástupců. Součástí komunikace se zájemci o investování do DIP je vždy také diskuse o výhodách a rizicích investování. Postoj k riziku zohledňujeme u každého klienta individuálně. Nehraje při tom roli, zda investuje v rámci DIP nebo do našich běžných podílových fondů.

Děkujeme za poskytnuté informace!

Za redakci DIP Info Jan Sýkora

Zajímá vás téma dlouhodobého investičního produktu více? Pokud ano, tak budeme rádi, když si přečtete další naše články, které vydáváme nejen ve spolupráci s poskytovateli DIP. Na konkrétní sekce našich stránek se dostanete pomocí lišty navigace v menu nebo kliknutím na tlačítka níže:

Více o našem projektu se dozvíte zde:

Přejít nahoru