fbpx

Zájem o ČSOB DIP nabídku překračuje očekávání banky

ČSOB nabízí dlouhodobý investiční produkt tzv. DIP na svých pobočkách již od druhého ledna 2024 a zájem o něj dle poskytnutých informací zatím překračuje očekávání. V rámci DIPu nabízí ČSOB širokou nabídku podílových fondů. Více o tom jako formou a pro jakým klientů dlouhodobý investiční produkt ČSOB nabízí nám pro naši redakci uvedl pan Petr Milata, tiskový mluvčí ČSOB pro oblast pojištění.

Jak lze DIP od ČSOB získat a co v něm nabízíte?

ČSOB DIP lze již od 2.1. 2024 založit na každé naší pobočce, kde klienta provede celým procesem náš bankéř. Ten klientovi produkt detailně vysvětlí a pomůže s rozhodnutím, zda je DIP pro klienta vůbec vhodný.

V DIP nabízíme širokou paletu podílových fondů vhodných pro každého investora a každý si vybere ten svůj. Konkrétně jde o podílové fondy KBC a ČSOB. Spořící účty či termínované vklady zatím v rámci DIPu nenabízíme. Klientovi sjednáme tzv. DIP peněžní účet, který slouží primárně pro nákup a prodej podílových fondů.

Jaký je o DIP zatím zájem?

Zájem o DIP zatím předčil naše očekávání. Po jeho úpravách v legislativním procesu jsme totiž zájem očekávali spíše vlažný. Nyní DIP produkty v ČSOB sjednáváme ve větší míře než jsme čekali a obdobně odpovídáme i na značné množství dotazů. Je patrné, že se jedná o novinku, která klienty zaujala. Z dat zatím vyplývá, že se jedná spíše o stávající klienty. Většina z nich si pro DIP založila tzv. pravidelnou investici.

Jaké jsou spojeny s DIP u vás poplatky za správu účtu?

ČSOB žádný poplatek za správu DIP neúčtuje. Klient platí pouze standardní poplatky u vybraných podílových fondů jako by platil i mimo DIP. Poplatky za nákup a obhospodařování jsou uvedeny u každého konkrétního fondu.

Rozdělujete svoji DIP nabídku dle přístupu klientů k riziku?

Ano, klient, který chce investovat v rámci DIP vyplní investiční dotazník, je mu stanoven investiční profil a na základě toho je mu připravena vhodná nabídka podílových fondů.

Děkujeme za poskytnuté informace!

Za redakci DIP Info Jan Sýkora

Zajímá vás téma dlouhodobého investičního produktu? Pokud ano, tak budeme rádi, když si přečtete další naše články, které vydáváme ve spolupráci s poskytovateli DIP. Na konkrétní sekce našich stránek se dostanete pomocí lišty navigace v menu nebo kliknutím na tlačítka níže:

Přejít nahoru