fbpx

Raiffeisenbank vidí v DIP účinný nástroj k udržení životního standardu v důchodu

Raiffeisenbank zařadí dlouhodobý investiční produkt DIP do své nabídky co nejdříve a slibuje jeho založení plně online. V produktu DIP vidí Raiffesenbank pro široku část veřejnosti účinný nástroj, jak si udržet životní standard v důchodu. Na naše otázky k připravované nabídce Raiffeisenbank nám odpověděl pan Marek Podrabský, Head of Investments v Raiffeisenbank

Vidí Raiffeisenbank v DIP jako společnost příležitost?

Věříme, že zavedení Dlouhodobého investičního produktu (DIP) je dobrou zprávou pro všechny klienty, kteří tak budou moci využít širší paletu produktů pro zajištění na stáří. A doufáme, že se i jeho prostřednictvím podaří představit koncept investic jako prostředku pro dlouhodobou tvorbu majetku širší části společnosti.

Samozřejmě i z pohledu Raiffeisenbank vnímáme DIP jako vhodný doplněk naší široké nabídky investičních služeb a produktů.

Budete zákazníkům DIP nabízet?

DIP plánujeme nabízet všem našim klientům a budeme se jeho založení pro naše klienty snažit co nejvíce zjednodušit. Umožníme tak založení DIPu plně online prostřednictvím naší investiční aplikace Raiffeisen investice, případně samozřejmě i prostřednictvím našich poboček.

Můžete k připravované nabídce DIP od Raiffeisenbank zmínit více detailů?

DIP zařádíme do nabídky co nejdříve, bude záležet na konkrétním datu účinnosti nového zákona. Předpokládáme stále, že by se tak mohlo stát již k 1.1.2024.

V rámci DIPu nabídneme klientům možnost investovat do široké nabídky investičních produktů zahrnujících podílové fondy, investiční certifikáty, akcie i populární ETF. Naše nabídka bude zahrnovat i možnost investovat přímo v zahraničních měnách.

Je něco, co byste chtěli k DIP doplnit, změnit?

Již v současném nastavení je DIP účinný nástroj, který pomůže klientům udržet si jejich životní standard i v důchodu. I v budoucnu zde bude nicméně stále prostor pro další rozvoj tohoto nástroje tak, aby byla dále posilována jeho atraktivita.

Děkujeme za rozhovor!

Za redakci DIP Info Jan Sýkora

Přejít nahoru