fbpx

DIP je dle J&T banky vhodný pro všechny cílové skupiny klientů

Dlouhodobý investiční produkt DIP je dle J&T banky vhodný pro všechny cílové skupiny klientů a své uplatnění tak bude toto penzijní spoření mít i pro mladou generaci. Do nabídky chce J&T Banka zařadit DIP na konci prvního kvartálu 2024. O připravované nabídce DIP v J&T bance nám krátký rozhovor poskytl p.Pavel Němec, ředitel oddělení Business Development.

Je DIP pro J&T banku příležitostí?

Podporu investování ze strany státu kvitujeme. Produkt je určen pro všechny cílové skupiny, především však pro aktivně pracující populaci, která si chce vytvářet rezervy na penzi. Produkt bude vhodný i pro mladou generaci, která díky dlouhému investičnímu horizontu může dosáhnout největší efektivity zhodnocení svých investic. Zajímavým nástrojem může tato novinka být i pro zaměstnavatele, kteří mohou využít daňovou úlevu na svoje příspěvky zaměstnancům. Investovat z důvodu zajištění na stáří má být v dnešní době automatickou samozřejmostí pro každého, kdo se aktivně pohybuje na pracovním trhu.

 Bude J&T banka DIP zákazníkům nabízet?

Ano, DIP zařadíme do nabídky našich služeb a produktů zhruba na konci prvního kvartálu příštího roku. Klientům nabídneme možnost založit si DIP a v rámci něho investovat nejen do připravených investičních strategií, ale také do všech nabízených fondů a dalších produktů, které máme v nabídce. Klienti si tak dle svých potřeb a očekávání mohou postavit odpovídající portfolio s jasným časovým horizontem.

Je něco, co byste chtěli na DIP změnit?

Dávalo by nám smysl osvobození veškerých výnosu od daní z přijmu, bez tříletého daňového testu. Tím, že klient investuje s dlouhým horizontem (10 let/60 let věku) a produkt umožňuje aktivní správu, zdanění klienta je kontraproduktivní.

Děkujeme za rozhovor!

Za redakci DIP Info Jan Sýkora

Přejít nahoru