fbpx

Česká spořitelna DIP nabídne již v prvním čtvrtletí 2024

Česká spořitelna DIP (dlouhodobý investiční produkt) nabídne dle svého vyjádření již v prvním čtvrtletí 2024. Na větší detail připravovaného uvedení DIP Českou spořitelnou jsme se zeptali přímo jejího tiskového mluvčího p.Filipa Hrubého, ředitele externí komunikace České spořitelny.

V čem vidí Česká spořitelna hlavní výhody dlouhodobého investičního produktu?

Zejména díky svému daňovému zvýhodnění představuje DIP velmi atraktivní nástroj pro dlouhodobé investování a tvorbu dlouhodobé finanční rezervy, která klientům zajistí udržitelnou životní úroveň také v důchodovém věku.

Pro jakou cílovou skupinu bude DIP dle vás nejvhodnější?

Věříme, že díky svému daňovému zvýhodnění bude DIP atraktivním nástrojem zejména pro mladší klienty v aktivním věku, kteří o důchodu ještě přirozeně nepřemýšlí, ale zároveň jsou daleko více otevřeni investování než starší ročníky. DIP se tak právě pro mladší klienty může stát přirozenou a nenásilnou vstupenkou do dobrovolného penzijního spoření.

Jak hodnotíte zacílení dlouhodobého investičního produktu co do skladby produktů, které DIP nabídne?

Je dobře, že ve své stávající podobě DIP nabízí možnost investovat do velmi širokého investičního portfolia a tím klientům přináší potenciálně velmi zajímavé zhodnocení. Zároveň je správné, že stát přistoupil k DIPu zodpovědně v tom smyslu, že DIP nyní neumožňuje investice do nekvalitních firemních dluhopisů a že DIP mohou poskytovat pouze subjekty licencované ČNB jako jsou banky a další finanční instituce.

Jak zapadne dlouhodobý investiční produkt do nabídky České spořitelny?

Svým daňovým zvýhodněním DIP z hlediska klientů skvěle doplňuje stávající Doplňkové penzijní spoření a dohromady oba produkty představují velmi účinný nástroj, díky němuž mohou lidé dosáhnout udržitelné životní úrovně i v důchodovém věku.

Kdy si myslíte, že Česká spořitelna DIP zákazníkům nabídne?

Předpokládáme, že našim klientům nabídneme možnost otevření DIP produktu v prvním čtvrtletí 2024.

Děkujeme za informace!

dlouhodobyinvesticniprodukt.cz

Přejít nahoru