fbpx

MONETA očekává, že o DIP bude zájem

Moneta očekává, že o dlouhodobý investiční produkt (DIP) bude zájem.  Moneta chce DIP nabízet, jakmile bude schválen. K tomu využije nejen svoji širokou síť poboček. DIP půjde u Monety sjednat i online.

Moneta věří, že nabídka dlouhodobého investičního produktu ovlivní pozitivně zájem o penzijní připojištění jako takové. DIP nabídne totiž trochu něco jiného, než doposud nabízelo penzijní připojištění a najde si dle vyjádření Monety vedle něj své místo a klienty.

Jako hlavní výhodu DIPu spatřuje Moneta zejména ve spojení státního příspěvku s možností aktivního investování do konkrétních investičních produktů. Více o tom, jak na DIP Moneta nahlíží se dozvíte v následujícím rozhovoru s p. Zuzanou Filipovou, ředitelkou pro udržitelnost a komunikaci MONETA Money Bank, a.s.

Bude Moneta svým klientům DIP nabízet?

DIP našim klientům určitě nabízet chceme, předpokládáme, že se postupem času stane jedním z hlavních produktů pro klienty, kteří budou chtít využít investici s daňovým zvýhodněním spoření na stáří a zajistit se tak na důchod.

Počítáme, že pokud novela projde úspěšně celým legislativním procesem bez časové prodlevy, začneme tuto možnost našim klientům nabízet v souladu s její platností, tedy začátkem příštího roku.

Jakou formou bude Moneta DIP nabízet?

 Dlouhodobý investiční produkt si u nás klienti budou moci sjednat jak online, tak i na pobočce. Při sjednání založíme klientovi účet, na který si navede jím zvolenou platbu: stejným způsobem mu například na tento účet bude moci přispívat zaměstnavatel. Klient si pak ve svém daňovém přiznání bude moci ze základu daně odečíst až 48 tisíc korun.

Rozdíl oproti klasickému penzijnímu připojištění tedy bude tkvět v tom, že klient nebude spořit vkládáním peněz do penzijních fondů ale sám aktivně investovat do investičních produktů (fondů), které nabízí MONETA.

Myslíte, že bude o DIP obecně zájem?

 Věříme, že vznik DIP prostřednictvím novelizace zákona o penzijním připojištění ovlivní zájem o penzijní připojištění pozitivním způsobem. Myslím si, že klienti, kteří již mají penzijní připojištění, mohou být motivováni k založení DIP, aby diverzifikovali své investice a využili nových možností na trhu.

Oba produkty nabízejí různé výhody a měli bychom si být vědomi toho, že každý klient má individuální potřeby a preference. DIP a penzijní připojištění mají své místo na trhu a je důležité vnímat je jako možnosti, které se vzájemně doplňují a mohou pomoci klientům dosáhnout různých finančních cílů.

Děkujeme za poskytnuté informace!

dlouhodobyinvesticniprodukt.cz

Přejít nahoru