fbpx

DIP si dle Fio banky své zákazníky určitě najde

Dlouhodobý investiční produkt (DIP) si dle Fio Banky určitě svoje zákazníky najde. Nabídne totiž možnost investovat flexibilně a do širokého okruhu aktiv. Na zavedení dlouhodobého investičního produktu se již Fio proto připravuje. Více o tom, co ve Fio za nabídku k DIP připravují se dozvíte v odpovědích, které nám na téma DIP poskytl mluvčí Fio Banky, p. Jakub Heřmánek.

V čem vidí Fio hlavní přínos dlouhodobého investičního produktu?   

Je zřejmé, že bez vlastních investic v rámci třetího pilíře nebude dost dobře možné zajistit si důstojný příjem na stáří. Dlouhodobý investiční produkt přináší možnost investovat individuálně do širšího okruhu aktiv a flexibilnější správu, což je pro řadu investorů podstatná věc.

Vidíte v DIP Fio příležitost?

Podpora ze strany státu bohužel v rámci legislativního procesu přišla o jeden z důležitých benefitů v podobě neuplatnění časového daňového testu, ale i tak se pro relativně širokou skupinu investorů může jednat o atraktivní možnost, jak na stáří investovat. Využití DIPu tedy možná nebude tak atraktivní pro širokou veřejnost a masy, jak bylo původně zamýšleno. Svou cílovou skupinu si určitě najde a může dalším lidem ukázat svět investování a přivést je k němu.

Kdy a jakou formou DIP Fio banka nabídne?

Podrobně sledujeme průběh legislativního procesu a postupně se připravujeme na to, abychom byli připravení klientům tento produkt nabídnout. Schválení potřebných zákonů není stále u konce a tak definitivní termín a podoba nebyla ani z naší strany prozatím stanovena.

Jako je ale u produktů skupiny Fio zvykem, klienti se velmi pravděpodobně dočkají bezpoplatkové varianty DIPu s možností online ovládání přes naše aplikace.

Děkujeme za poskytnuté informace!

dlouhodobyinvesticniprodukt.cz

Přejít nahoru