fbpx

Komerční banka DIP do nabídky zařadí

Komerční banka nabídne svým zákazníkům dlouhodobý investiční produkt DIP hned na začátku příštího roku. K nabídce DIP připravuje KB i program pravidelných investic.

Až třetina Čechů ve věku od 18 do 30 let se bojí, že po odchodu do penze nebude schopna pokrýt své životní potřeby. To alespoň ukázal výzkum, který zveřejnila na konci října 2023 KB Penzijní společnost na stránkách Komerční banky zde. V rámci zveřejněných výsledků průzkumu bylo mimo jiné zajímavé i to, že každý druhý mladý Čech si plánuje řešit své zajištění na důchod spořením v bance. Ruku v ruce s tímto zjištěním jde i to, že na 68% respondentů výzkumu by preferovalo zavedení individuálního penzijního účtu u státu.

Zavedení dlouhodobého investičního produktu tak vypadá jako by přesně na tyto představy a potřeby mladší generace odpovídalo. Bude samozřejmě záležet, kdo a jak se DIP příležitosti chopí.

Za dlouhodobyinvesticniprodukt.cz věříme, že zavedené finanční instituace typu Komerční banky uvedenou šanci v DIP určitě vidí a budou ji chtít i náležitě využít. I proto jsme se na zavedení dlouhodobého investičního produktu Komerční banky zeptali napřímo:

Vidí Komerční banka v DIP jako společnost příležitost?

Ano, tento produkt vnímáme jako další možnost pro klienty, kteří přemýšlí o finančním zabezpečení života v dlouhodobějším horizontu.

Od kdy bude DIP nabídka Komerční banky k dispozici a jakou formou?

Produkt chceme zařadit do nabídky v prvním čtvrtletí příštího roku. Připravujeme i program pravidelných investic, který nejlépe naplňuje cíle dlouhodobého investičního produktu.

Za Komerční banku nám na naše krátké dotazy odpověděl p.Michal Teubner z externí komunikace Komerční banky.

Děkujeme za poskytnuté informace a doufáme, že avizovaný potenciál dlouhodobý investiční produkt skutečně naplní.

Za redakci DIP Info Jan Sýkora

Přejít nahoru